عملیات گودبرداری یکی از پرخطرترین مراحل ساخت پروژه میباشد که بسیاری از حوادث ساختمانی دران مرحله اتفاق افتاده است.
یکی از معضلات جدیدی که در این چند سال اخیر با آن مواجه شدهایم گودهای رهاشده است؟
عملیات گودبرداری یکی از پرخطرترین مراحل ساخت پروژه میباشد که بسیاری از حوادث ساختمانی دران مرحله اتفاق افتاده است.
در کمیته ایمنی منطقه ۲۲ که با حضور مدیران شهری و فرماندهان ایستگاههای آتش نشانی منطقه حضور داشتند؛ بر ایمن سازی گودهای پرخطر منطقه در یک بازه زمانی کوتاه تاکید شد.
چند سالی است که مهندس ناظر میبایست ۷۲ ساعت قبل از شروع عملیات گودبرداری در سامانه نظام مهندسی این موضوع را اعلام نماید.پس از اجرایی شدن این طرح بسیاری از مشکلات رفع گردیده است
حال با مشکل جدیدی روبرو شدهایم و آن هم گودهای رهاشده است که در زمان پس از گودبرداری این گودها پایدارسازی شده است و مالک با خیال آنکه این گود تا مادامالعمر پایدار خواهد ماند آن پروژه را با تفکرات اقتصادی خود رها کرده است غافل از آنکه این پایدارسازی گود تا زمان موثر خواهد بود و پس از اتمام این مهلت کمکم شاهد ناپایداری و ترکهایی در دیوارههای ساختمانهای مجاور خواهیم بود
به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه۲۲؛ در این جلسه معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه۲۲ گفت: باتوجه به حجم بالای ساخت و ساز در این منطقه بعضا شاهد آن هستیم که مالکین بعد از مرحله گودبرداری به دلایل مختلف گود را رها کرده و موجبات ناایمنی و خطر برای رهگذران و ساکنان محلات می شوند؛ که در این خصوص مدیریت شهری برای پیشگیری از وقوع حادثه اقداماتی را در دستور کار قرار خواهد داد.
حال ما با این فرض در نظر گرفتهایم که این عملیات پایدارسازی به صورت صحیح و کامل انجام پذیرفته است که آمارها خلاف این را نشان میدهد و گواه آن است که این پایدارسازی یا به صورت ناقص صورت گرفته است و یا آنکه اصلاً صورت نپذیرفته است و در حادثه یافتآباد تهران گود از لحاظ مجری پایدار بود ولی به محض برداشتن سپر خاکی و تخلیه بار میلگردهای ساختمانی، ساختمان ضلع شرقی ریزش کرد.
محمد حسن فصیح اظهار کرد: یکی از اقدامات پیشگیرانه در این زمینه در مرحله نخست جهت ایمن سازی گود صدور اخطاریه به مالک، سپس نصب حفاظ در اطراف این گودها و نهایتا پرکردن گود است.
بحرانی بودن گودهای رهاشده فقط مربوط به پروژهها با مقیاس خاصی نیست( همان طور که عمق گود یافتآباد کمتر از ۲ متر بود )
فعلاً هم که با معلق بودن قانون لزوم حضور مجری ذیصلاح در محل پروژه به بحرانی بودن این موضوع افزوده شده است.
خواهش ما از مهندسین ، مجریان ، کارفرمایان ، سازمان نظام مهندسی ، شهرداری و تمامی مسئولین مربوطه این است که هر چه سریع تر فکری به حال این گودهای رهاشده بنمایند که حادثه فقط برای همسایه نیست و تا این موضوع منجر به فاجعهای انسانی نگردیده است جلوی آن را بگیرند.
که البته جزو اهم حقوق شهروندی حفظ امنیت برای ساکنین منطقه میباشد و به صرف از سر باز کردن مسئولیت به طور مثال پر کردن گود بدون در نظیر گیری مسائل اصولی خطی بر روی مسئولیتهای خود نکشند.
گفتنی است که یکی از اصول اخلاقی و حرفه ای مهندسان ناظر و طراح و مجری این است که با مشاهده همچنین مسائلی و احساس خطر چه پروژه برای خود آنها باشد و چه نباشد این مسئله را به ارگان های مربوطه اطلاع دهند تا شاید کمتر شاهد حوادث ساختمانی باشیم.
وی افزود: با توجه به خطراتی که این گودها به دلیل ناپایداری و عدم ایمن سازی برای شهروندان دارند، رسیدگی به وضعیت ساماندهی گودهای پرخطر در دستور کار قرار گرفته و تمام تلاشمان بر این است که ایمنی گودها و مجتمع های تجاری پرخطر در این منطقه به نتیجه مطلوب برسد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۲۲ بیان کرد: با توجه به درخواستهای شهروندان در سامانه ۱۳۷ در خصوص گودهای رهاشده تلاش خواهیم کرد، ضمن اجرای تدابیر لازم و بازدیدهای مستمر در زمان اجرای طرح از حسن اجرای آن، علی الخصوص در مورد گودهای رها شده و ممانعت از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز، مطمئن شویم.
انتهای پیام//